Ota opas
Kuulet mitä näet

Tutustu opastuksiin tästä

Elämys historiallisessa Porvoossa

Tutustu Porvoon historiaan ja nykypäivään sekä yleis- että teemaopastuksilla. Koe tarinallinen aikamatka keskiajalta moderniin puukaupunkiin ja kuule sykähdyttävistä kohtaloista ihaillen samalla Porvoon näkymiä.

Tule yksin, kaksin tai ryhmässä. Valitse ja varaa suosikkisi monipuolisesta kierrosvalikoimasta. Ryhmävaraukset joko suoraan oppaalta tai Porvoo Toursin kautta.
Tällä sivulla esittelemme kesän 2021 aikataulutetut yleisölle avoimet opastukset. Varmista paikkasi ostamalla lippu verkkokaupasta.

Tervetuloa. Odotamme sinua!

Ajankohtaista

22.7.2021
Vanhan Porvoon soivat opastukset 2021

Tule mukaan kuulemaan, miten kampiliira, munniharppu, posetiivi ja jouhikko soivat. Tiedätkö, miten Piae Cantiones -kokoelma liittyy Porvooseen? Minkälaista musiikkia soittivat pellinkiläiset pelimannit? Entä kuka oli Aksel August Lähteenkorva?Kävelykierroksen oppaina toimivat ammattimuusikot Kirsi Vinkki, Louna Hosia sekä Kirsi Ojala, joka on myös auktorisoitu Porvoon paikallisopas.

22.7.2021
Porvoon matkailuoppaiden kesäopastukset ovat käynnissä

Valikoimassa on sekä uusia että uudistettuja kierroksia. Porvoon matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja Raija Tölkkö kertoo tämän vuoden uutuuden vievän porvoolaisten siltojen maailmaan.

2.7.2021
”Turistguiderna i Borgå firar stadens jubileum med regelbundna temaguidningar.”

Gamla stan lockar folk från nära och fjärran – men Borgå tar inte slut där. Vare sig man är bekant med staden från förr, nyinflyttad eller turist kan en guidetur lära något nytt. Birgitta Palmqvist är erfaren guide och avslöjar sina favoritställen i staden.

30.6.2021
Porvoon elämää 675 vuotta – Livet i Borgå under 675 år

Porvoon juhlavuoden kunniaksi järjestämme kävelykierroksia yhteistyössä kaupungin kanssa. Opas puhuu suomea, ruotsia ja englantia. Kyseessä on Vanhan Porvoon kävelykierros. Kierroksella kuullaan kaupungin vaiherikkaasta historiasta, tapahtumista, paikoista ja henkilöistä aina nykypäivään asti. Lähtöpaikka Vanha Raatihuoneentori klo 15. Alkaen torstaina 1.7 joka päivä paitsi sunnuntaisin ja maanantaisin. Viimeinen kierros lauantaina 14.8.

Kierroksen kesto n. 1 h -1,5 h. Max. 20 hlö/kierros. Ei etukäteisvarausta. Kierroksen hinta 5 €/ hlö, maksetaan oppaalle paikan päällä käteisellä. Lapset alle 12 v. ilmaiseksi.

4.6.2021
Värikäs Porvoon Triennaali

Porvoon Triennaali on kolmen vuoden välein järjestettävä kuvataiteen kaupunkifestivaali. Tapahtuman keskiössä on eri puolille kaupunkia sijoittuva taidenäyttely, joka kokoaa yhteen ison joukon kotimaisia ja pohjoismaisia kuvataiteen huippunimiä.

31.5.2021
Koronaohjeistukset

Korona suositukset ja rajoitukset.

Palautteita asiakkailtamme

  • " Ah mitä inputtia ja inspiroitumista, kiitos syväsivistynyt superopas. "
  • " Porvoo on aivan ihana, joka nurkan takaa voi asiantuntevan oppaan kanssa löytää vaikka mitä. Porvoon opas avasi meille salaisuudet ja kaupungin historian innolla ja suurella asiantuntemuksella. "
  • " Vanha Porvoo-kierros oli asiantunteva ja mukaansatempaava. Kierroksella kerrotut faktat olivat kohdallaan, ja mukana oli myös huumoria, sekä erittäin kiinnostavia ihmiskohtaloita. Opas oli erinomainen, aito tarinankertoja, jota olisi kuunnellut vaivattomasti pidempäänkin! "
  • " Paljasjalkaisena porvoolaisena yllätyin siitä, miten paljon uutta opin syntymäkaupungistani ja sen värikkäistä henkilöistä ja tapahtumista. Voin lämpimästi suositella niin porvoolaisille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin! "

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Kesän uutuus: Minkä joki erottaa, sen silta yhdistää tänään ti 6.7. klo 18.

Tervetuloa opastukselle! Osta lippu ennakkoon verkkokaupasta https://porvooguides.fi/tuote/minka-joki-erottaa-sen-silta-yhdistaa/ tai paikan päällä käteisellä.

Kommenteissa lisätietoa!

#porvoo #visitporvoo #kesä2021 #opas #otaopas #borgå #visitborgå #porvooguides #porvootours #guidesofitaly s
...

Tänään kello 15 kesän uutuus Näsinmäellä. Oppaamme @jaana_lehtio ja Marina kertovat mm. missä on Ville Vallgrenin ja Johan Ludvig Runebergin haudat. Saat mahtavan annoksen kulttuuria.

Liput joko käteisellä paikan päällä tai ennakkoon verkkokaupasta https://porvooguides.fi/tuote/taiteilijoita-tapaamassa-nasinmaella-su-4-7/
...

@jaana_lehtio ja Marina vievät sinut sunnuntaina ”Tapaamaan taiteilijoita Näsinmäellä”

Osta lippu ennakkoon verkkokaupasta https://porvooguides.fi/tuote/taiteilijoita-tapaamassa-nasinmaella-su-4-7/

#porvooguides #porvooguide #visitporvoo
...

Uusimme verkkosivut https://porvooguides.fi yhteistyössä @havenporvoo kanssa! Kiitos @kallealanen & co.

#porvoo #visitporvoo #kesä2021 #opas #otaopas #borgå #visitborgå #porvooguides #porvootours #guides
...

Verkkosivumme ovat uudistuneet, käy kurkkaamassa ja kerro, mitä tykkäät?
https://porvooguides.fi

#porvoo #visitporvoo #kesä2021 #opas #otaopas #borgå #visitborgå #porvooguides #porvootours #guides
...

Porvoon juhlavuoden kunniaksi järjestämme kävelykierroksia yhteistyössä kaupungin
kanssa. Opas puhuu suomea, ruotsia ja englantia. Tervetuloa!

#porvoo #visitporvoo #kesä2021 #opas #otaopas #borgå #visitborgå #porvooguides #porvootours #guides
...

Yhteistyökumppanit

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram